Vitamines op basis van liposomen

Liposomale Vitamine C, Curcumine, Magnesium Optinerve, Q10 en K2 + D3 zijn op het gebied van voedingssupplementende de best aanvullende voedingssupplementen voor uw gezondheid vanwege de hoge biobeschikbaarheid.

De laatste doorbraak in voedingssupplementen gaat om zoiets kleins, dat het niet met het blote oog kan worden gezien.
Maar vergis je niet, liposomen bezitten gaven die veel verder reiken dan hun formaat.
Liposomen, in 1964 voor het eerst beschreven door Dr. Alec D. Bangham, zijn door de farmaceutische industrie ingezet als een middel om medicijnen veiliger en efficiënter door het lichaam te laten opnemen.

 
Liposomen zijn daardoor aanzienlijk nuttig bij het transporteren van actieve ingrediënten naar menselijke cellen.
De combinatie van liposomen en Vitamines zijn daardoor zeer effectief voor een volledige opname door het lichaam.
En dat is wat we willen!   

Onze liposomale vitamine producten zijn 100% Vrij van :
Gluten, zuivel, synthetische kleurstoffen, synthetische geurstoffen synthetische smaakstoffen, Non GMO , en dierlijke producten,
Geschikt voor veganisten en vegetariërs.                                                                                                                

Wat zijn liposomen? 

Heel simpel in Jip en Janneke-taal uitgelegd, zijn liposomen kleine "bubbels" die bestanddelen langs de membranen in de bloedbaan transporteren zonder het weefsel te beschadigen.
 
Waarom zijn liposomen zo belangrijk in o.a. voedingssupplementen?
Voedingssupplementen met liposomen zijn specifiek gemaakt om actieve bestanddelen in te kapselen, zoals antioxidanten.
De structurele capaciteit van de liposomen zorgt ervoor dat het ingrediënt veilig de cellen kan bereiken, zonder hun werking aan te tasten.
Om deze reden maken fabrikanten nuttig gebruik van liposomen, om bestanddelen af te kunnen geven in specifieke delen van het lichaam, voor de meest krachtige resultaten.
 
Liposomen zijn biologisch afbreekbaar en biocompatibel, waardoor ze een van de veiligste methoden zijn, om actieve ingrediënten te transporteren in het menselijk lichaam.
Liposomen helpen de integriteit van natuurlijke supplementen behouden.
 
Om betere resultaten te bereiken met voedingssupplementen, zorgen liposomen ervoor dat de actieve bestanddelen in hogere concentraties bij de aangewezen cellen komen.
Tegelijkertijd zorgen liposomen ervoor, dat de ingrediënten langzamer worden verwerkt door het lichaam, wat de heilzame effecten van de getransporteerde ingrediënten bevordert.
 
VOORDELEN VAN LIPOSOMEN

Er zitten enorm veel voordelen aan het gebruik van liposomen als leveringssysteem voor de actieve bestanddelen in orale voedingssupplementen.
 
Om te beginnen bereiken de ingrediënten de cellen in hun zuivere onaangepaste vorm. Hierdoor kan de dosering worden verkleind, wat consumenten op lange termijn geld bespaart.
Maar het allerbelangrijkste is dat liposomen tot de weinige methoden behoren, waarbij bestanddelen worden beschermd tegen vernietiging door enzymen in het spijsverteringsstelsel.

Door gebruik te maken van liposomen wordt een traditionele vorm van vitamines en mineralen omgezet naar een vorm met hogere opname en betere biologische beschikbaarheid. De magnesium komt sneller in de bloedbaan en wordt dan direct naar de cellen getransporteerd.

Deze manier van micro-encapsulatie zorgt er dus voor dat de vitamines onbeschadigd het maagzuur overleven. Eenmaal in de dunne darm reageert het niet met het darmslijmvlies maar wordt het direct in de bloedbaan opgenomen.

Liposomen ontbinden niet totdat de actieve ingrediënten hun bestemming hebben bereikt. Al met al verhogen liposomen de bio-verkrijgbaarheid van bestanddelen in voedingssupplementen aanzienlijk, waardoor ze de voorkeur hebben boven andere methoden.

De liposomale Vitamine C, Curcumine, Magnesium, Q10 en B12 voedingssupplementen die wij in ons assortiment aanbieden zijn van hoge kwaliteit en worden geproduceerd door het gerenommeerde Nederlandse bedrijf Curesupport dat wereldwijd bekend is m.b.t hun liposomale voedingssupplementen.

De kleur van eenzelfde liposomaal product kan variëren.
De kleur van een liposomaal product, kan de ene keer lichter of donkerder van kleur zijn, dan van eenzelfde liposomaal product in een andere fles.
Dit is normaal.
Het kleurverschil komt door de natuurlijke stof lecithine, dat gebruikt wordt als emulgator bij de tot standkoming van het eindproduct.
De natuur is geen dag hetzelfde. zo ook een natuurproduct niet, wat in deze een kleurverschil in het liposomale product kan geven.

Vitamine C op basis van liposomen

Vitamine C wordt herkend als een essentiële vitamine voor een goede gezondheid en een sterk immuunsysteem.
Liposomale Vitamine C is de eerste keus van mensen die hoge-bloedspiegels van vitamine C wensen, voor behandeling van bepaalde aandoeningen, om het energieniveau te verbeteren, om het immuunsysteem te stimuleren of als onderdeel van een gezonde levensstijlkeuze.
Nadeel bij traditionele supplementen (pillen poeders en capsules) is dat er relatief lage bloedspiegels van vitamine C worden verkregen (meestal 200-220 micromol).

Liposomale werking
Bij gebruik van vitamine C op basis van liposomen, is de biologische beschikbaarheid van de vitamine C in het lichaam veel hoger dan bij gebruik van traditionele vormen.
Hierdoor worden hogere bloedwaarden van vitamine C verkregen.

Onze Vitamine C 1000mg bevat per 5ml daadwerkelijk 1000mg Vitamine C

Deze liposomale Vitamine C 250 ml ongezoet 1000mg voedingssupplement op basis van liposomen vindt u in onze webshop. 

Curcumine op basis van liposomen

Curcumine is de werkzame stof uit de wortelstok van de geelwortel, curcuma longa uit India. De geelwortel is een plant uit de Ayurveda, de Indiase geneeskunde, die aan de basis stond van onze westerse geneeskunde.
De opname van curcumine in het lichaam op de traditionele wijze is weinig, de darmen nemen curcumine namelijk nauwelijks op. Om de opname te verbeteren is in dit voedingssupplement de curcumine ingesloten in liposomen. De curcumine wordt zo beschermd tegen ontleding.
Het gevolg is een verbeterde opname van curcumine.

Onze Curcumine bevat 100mg curcumine per 5ml.

Curcumine op basis van liposomen is verkrijgbaar in onze webshop.

Magnesium Optinerve op basis van liposomen

Magnesium is één van de meest belangrijke mineralen in ons lichaam. Magnesium is nodig voor meer dan 3700 lichaamsprocessen, waaronder meer dan 300 enzymatische reacties. Het is 24 uur per dag door het hele lichaam heen actief, van je hersenen tot je teennagels. Een toereikende inname is dan ook iets waar je lichaam op moet kunnen rekenen.

Er is veel wetenschappelijk bewijs voor de cruciale rol van magnesium in uiteenlopende delen van het lichaam. Zo draagt magnesium bij aan de werking van het zenuwstelsel, een normale psychologische functie, een evenwichtige elektrolytenbalans, het behoud van sterke botten en tanden, een normale energiestofwisseling, een normale spierfunctie en normale eiwitsynthese.

Liposomaal magnesium is anders dan reguliere vormen van magnesium. Het werkt beter, omdat het direct vanuit de dunne darm, zonder enige belemmering, wordt opgenomen in de bloedbaan. 

Magnesium Optinerve op basis van liposomen is verkrijgbaar in onze webshop.

 

Q10 op basis van liposomen 

Q10 wordt gemaakt door je lichaam en wordt opgeslagen in de mitochondria van uw cellen. De hoogste concentraties worden echter gevonden in organen met de grootste energiebehoeften zoals het hart, de nieren, de longen en de lever. Voor de opname van Q10 is vet nodig om een effectief resultaat te bereiken. Daarom is het gebruik van liposomen de beste manier om de opname van Q10.
 
De officiële benaming voor het Co-enzym Q10 is Ubichinon-10 . Dat betekent ‘overal aanwezig’. En dat is helemaal van toepassing op dit eiwit.

In iedere cel van uw lichaam – in spieren, bloedvaten, organen en andere weefsels wordt het Co-enzym Q10 aangetroffen,het is dus een lichaamseigen stof. Dat geeft wel aan hoe belangrijk dit enzym voor uw lichaam is.
Q10 wordt aangemaakt in de lever vooral onze spiercellen en met name de hartspier bevatten hoge concentraties Q10, omdat hier de meeste energie nodig is Hiervoor zijn bepaalde vitamines, mineralen en aminozuren nodig. Ook krijgen we via ons eten kleine hoeveelheden Q10 binnen. 

De meeste Q10 maken we zelf aan. Helaas neemt de Q10-productie na je twintigste geleidelijk af. Het Q10-niveau kan ook dalen door stress, bepaalde ziektes en medicijngebruik. Dit leidt tot minder vitaliteit, energie en spierkracht. 
Gelukkig is dit verlies eenvoudig goed te maken door Q10-supplementen te nemen.

Q10 op basis van liposomen is verkrijgbaar in onze webshop.

K2 + D3 liposomale capsules

Bevat per capsule 45 MCG liposomale K2 (MK-7 ) en 25 MCG liposomale D3 (Cholecalciferol)

In dit mooie liposomale K2 + D3 product worden beide nutriënten gecombineerd, omdat het ook steeds duidelijker wordt hoe groot de synergie is en hoe de metabole functies overlappen. Het een sterke combinatie is, als aanvulling op de standaard basissuppletie. 

Hoe werken vitamine K en D samen? 
Vitamine D stimuleert de aanmaak van vitamine K-afhankelijke eiwitten. En vitamine K is als co-enzym nodig voor het activeren (carboxyleren) hiervan. 

Waarom vitamine K2 en D3?
-Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling
- vitamine K helpt te zorgen dat calcium wordt opgenomen in de botten
- vitamine D helpt te zorgen dat calcium normaal wordt opgenomen uit de voeding
- vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed
- vitamine D draagt bij tot het normaal gebruik van calcium door het lichaam
- vitamine D draagt bij aan het onderhoud van spieren en tanden 
- vitamine D draagt bij aan het proces van celvernieuwing
- vitamine D ondersteunt de afweer van het lichaam

  Vitrunova K2 + D3 liposomale capsules zijn verkijgbaar in onze webshop

 

X

nieuwsbrief

Wilt u alles weten over CBD, CBG en vitamines en op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom CBD, CBG en vitamines?
Wilt u geen aanbieding meer missen en profiteren van speciale aanbiedingen voor nieuwsbrief-abonnees van CBDland?
Schrijf u dan hier gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Uw e-mail adres wordt alleen voor onze nieuwsbrief gebruikt en niet aan derde partijen beschikbaar gesteld.